fallback

Пазарът на мотоциклети в България бележи 3% ръст

В Европа продажбите на мотори намаляват.

31.01.2012 | 17:19

Пазарът на мотоциклети в България е отбелязал ръст от 3% през 2011 спрямо предходната година.  В сравнение с повечето европейски страни обаче той остава сравнително свит,  сочат данни на Бултрако.

Цената на мотоциклетите варира между 5 и 50 хиляди лева. Очакванията за тази година са да бъде отбелязан нов ръст на продажбите между 3 и 5%. Това се дължи и на въвеждането на опции за разсрочено плащане, които до момента не се предлагаха при покупката на мотоциклет.

Гърция, Франция, Германия, Италия и Испания са страните, в които пазарът е най-добре развит, коментира Мирослав Вичев, специалист по продажби на мотори. Според експерта, с мотоциклет хората не само се придвижват по-лесно, но могат да намалят своите пътни разходи с до 70%.

Тенденцията, регистрирана в България, не се наблюдава в Европа. Данните сочат, че през 2011 броят на ново закупените мотоциклети е намалял с 8,9% сравнено с 2010. Към момента продажбите на Стария континент бележат най-ниските нива от десетилетие насам, а очакванията са, че положението ще се влоши още повече.

fallback
fallback