fallback

Audi ще строи нов завод в Северна Америка

Германците планират ново съоръжение в Северна Америка, което да задоволи рекордния интерес към марката там.

17.01.2012 | 14:30

Audi ще строи нов производствен център в Северна Америка, това потвърди президентът на американския клон на компанията Йохан де Нишен. Според него, рекордните 117 500 автомобила, които Audi продаде в САЩ през миналата година, са достатъчно обективна причина за създаването на нов завод на местно ниво. Смята се, че той ще намали крайната цена на автомобилите и ще позволи на компанията да разработи цяла серия модели, предвидени специално за американския пазар.

Доскоро се смяташе, че заводът на Volkswagen в Тенеси е подходяща дестинация за Audi, заради възможността да се използват едни и същи поточни линии. Впоследствие обаче, се породиха опасения, че това ще попречи на самостоятелната експанзия на Volkswagen, което накара ръководството на Audi да се обърне към Мексико. Подобна локация е подходяща за германците, защото предлага по-евтина работна ръка и удобно географско положение за износ до различни точки на света.

"Едно от предимствата на Мексико е, че от там ще можем да доставяме автомобили за развиващите се пазари в Южна Америка,” коментира Нишен, намеквайки за безмитните договори между определени страни в региона. "Същото важи и за Европа”, допълва още той.

fallback
fallback