Питър Хайду: „Най-ценният природен ресурс е човешкият”

Световен визионер и основател на Института за предприемачи на Сиско с титла „Доктор хонорис кауза” на български университет.

22.11.2011 | 14:54
Питър Хайду: „Най-ценният природен ресурс е човешкият”

Питър Хайду, един от основателите на Института за предприемачи на Сиско и генерален директор на Сиско Системс за Югоизточна Европа, беше удостоен с титлата „Доктор хонорис кауза” на Висшето училище по застраховане и финанси. Почетното звание беше връчено от доц. д-р Григорий Вазов, ректор на университета.

„Когато една нация има богати природни ресурси и голямо население, тя има “ествествена” конкурентна позиция спрямо останалите. Но с какво да се състезават нации като българската? Най-ценният природен ресурс е човешкият! Затова за националната конкурентноспособност е от ключова важност човешкия капитал да бъде развиван”, коментира Питър Хайду вижданията си за икономическото развитие на страни като България.

В България Институтът за предприемачи се развива от една година, през която e обучил 150 начинаещи и напреднали предприемачи и мениджъри. Институтът си сътрудничи с Висшето училище по застраховане и финанси по създаването на съвместна Mагистърска програма по предприемачество и финанси.