fallback

Плащането в брой по-скъпо с поне 200 евро годишно

До няколко месеца Visa пуска на българския пазар възможност да пращате пари чрез мобилния си телефон

18.10.2011 | 16:29 Автор: Ралица Пейчева

Придържането към разплащане в брой ви струва с поне 200 евро повече на година от ползването на кредитни и дебитни карти, твърди Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа. По данни на компанията картовите плащания в България са се увеличили с 36% за последните 12 месеца – тройно по-висок ръст от средния за Европейския съюз (16%).

Айлиф бе в България, за да представи пускането на пазара на нови услуги:

мобилни разплащания от човек на човек и известия за извършена транзакция. Те ще са достъпни у нас до няколко месеца.

„В света има повече мобилни телефони, отколкото четки за зъби – подчерта Питър Айлиф. - Начинът, по който плащаме, се променя. Това се дължи на бързото развитие на новите технологии и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащания. Двете нововъведения са първите от цяла поредица нови продукти и услуги, които Visa Европа ще представи през следващите месеци. Всички те имат за цел да отразят фундаменталната промяна в поведението на потребителите. Вече наблюдаваме ранното възприемане на мобилните разплащания, а през следващите няколко месеца ще видим масовото навлизане на NFC технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и електронна търговия, и в крайна сметка пускането на нов дигитален портфейл“.

Мобилните разплащания от човек на човек позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон. Специално разработено приложение улеснява изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa – без значение дали получателят е регистриран за услугата или не, уточняват от компанията.

fallback
fallback