Преговорите за АЕЦ „Белене” протичат нормално

Това заяви в интервю за Интерфакс Кирил Комаров, заместник - генерален директор, отговарящ за развитието на международните проекти в държавната корпорация "Росатом".

01.10.2011 | 11:37 Редактор:
Преговорите за АЕЦ „Белене” протичат нормално
Преговорите за АЕЦ „Белене” протичат нормално

Изграждането на атомна централа на територията на суверенна държава е въпрос, който на първо място трябва да се реши от местните власти. Когато българският възложител даде зелена светлина, тогава българските товарни камиони и кранове ще отидат на площадката и ще започне строителството на АЕЦ "Белене", заяви в интервю за Интерфакс Кирил Комаров, заместник - генерален директор, отговарящ за развитието на международните проекти в държавната корпорация "Росатом", предаде БГНЕС.
Пред информационната агенция Кирил Комаров припомня, че сътрудничеството в атомната енергетика между България и Русия има дълга история и пример за това е работата по осигуряване на гориво и обслужване за АЕЦ "Козлодуй".  По думите на Комаров преговорите между двете страни за изграждането на новата станция са нормални и ще останат такива до взимане на решение от българските власти.