Нов директор подобрява дейността на ДФ „Земеделие”

Разширяването на ръководния екип е обусловено от желанието за подобряване организацията на институцията и оптимизиране на дейността й, съобщиха от фонда.

08.09.2011 | 14:00 Редактор: Мариета Иванова
Нов директор подобрява дейността на ДФ „Земеделие”


Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ взе решение да увеличи броят на директорите от трима на четирима, назначавайки Васил Грудев на поста като заместник изпълнителен директор с ресор „Технически инспекторат”. Разширяването на ръководния екип е обусловено от желанието за подобряване организацията на институцията и оптимизиране на дейността й, съобщиха от фонда.
Служителите на „Технически инспекторат” извършват проверките на място преди изплащането на финансова помощ по всички мерки и схеми, които се прилагат от ДФЗ. Те са разпределени в 11 регионални технически инспектората и правят над 25 000 инспекции годишно. На централно ниво се изготвя методологията, по която се правят самите инспекции, и стриктно се съблюдава тяхната коректност чрез извършването на допълнителни, контролни проверки.
Васил Грудев е роден на 5 май 1980 г. Завършва право в Юридическия факултет на университета „Franche-Comte” в Безансон,  Франция  през 2003 г., а година по-късно – и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета „Robert Schuman” в Страсбург, Франция. Владее отлично френски и английски език.
Грудев започва трудовия си стаж в изграждащата се през 2006 г. Разплащателна агенция в ДФ „Земеделие” и изкачва всички нива на институционалната йерархия. През 2008 г. е назначен за главен експерт в отдел „Технически инспекторат”, а през 2009 г. оглавява отдела.