Акциите на Apple остават стабилни

Книжата се търгуват на почти същата цена като тази преди 24 август, когато съоснователят на Apple Стив Джобс обяви, че напуска поста си.

08.09.2011 | 10:13
Акциите на Apple остават стабилни

Бъдещето на Apple без Стив Джобс като изпълнителен директор изглежда не тревожи толкова инвеститорите. Те са се фокусирали по-скоро върху добрите отчети за печалбите и обещаващите прогнози за компанията, дадени от водещи анализатори.
Преди напускането на Джобс пазарните участници обръщаха внимание на всяка новина около неговото здраве, след като през 2003 г. му беше поставена диагноза за тежка форма на рак. Редица анализатори коментират, че инвеститорите проявяват по-малко песимизъм относно бъдещото представяне на Apple и гледат обективно на фактите от историята, които показват, че компанията може да се справя добре и при лошо условия на пазара.
Акциите на производителя на iPhone добавят по повече от процент през последните две сесии, с което върнаха дружеството на първото място по показателя пазарна капитализация. От началото на годината книжата на Apple са се повишили с почти 20% на фона на спад от средно 7 на сто за технологичните компании от състава на S&P 500.