Марио Ал Джебури извън гръцкия фармацевтичен гигант Alapis

Latemar Capital Limited изкупува 15,206 % от акциите на Марио Ал Джебури.

02.09.2011 | 11:56
Марио  Ал Джебури извън гръцкия фармацевтичен гигант Alapis
Марио Ал Джебури извън гръцкия фармацевтичен гигант Alapis

Бившия директор на Държавната агенция по туризма в България Марио  Ал Джебури е подал оставка от управителния съвет на гръцкия фармацевтичния гигант Alapis. Атинската фондова борса официално съобщи, че притежаваните от Джебури 15 % от акциите на фирмата са продадени на лондонската Latemar Capital Limited. 
На мястото на Марио  Ал Джебури като заместник-председател на управителния съвет на Alapis, бе избран Никос Муркоянис, който е един от водещите гръцки финансисти.
Фармацевтичната империя на Лаврентис Лаврендиадис отчита загуби от близо 167 млн. евро за първите 6 месеца на 2011 г. За същия период на миналата година е имала печалба от над 25 млн. евро.
В последните седмици Лаврентис Лаврендиадис е обект на разследване от гръцкото правосъдие за евентуални незаконни действия и в "източване" на управляваната от него банка Proton.
В момента фармацевтичната компания Alapis е в процес на свиване на дейността си извън Гърция и пристъпва към продажбата на дъщерните си фирми в България, Хърватия, Румъния и Съединените щати. Официалната посочена причина е “поради световната икономическа криза”.