Нинова: Цената за Булгартабак е твърде ниска

Опозицията не изключва и възможността Булгартабак да бъде препродаден на по-висока цена след известно време.

31.08.2011 | 16:36 Редактор:
Нинова: Цената за Булгартабак е твърде ниска
Нинова: Цената за Булгартабак е твърде ниска

Продажната цена на 79,83% от капитала на“Булгартабак - Холдинг” АД е твърде ниска, като се има предвид че последните месеци Булгартабак отчита ръст в приходите си. Това коментира пред Bulgaria on air бившият зам.-министър на икономиката Корнелия Нинова.

“Кандидат-купувачът е поел ангажимент за много малко инвестиции, само 2 млн. лв. за първата година и 5 млн. лв. за втората, а в момента Булгартабак дава 12 млн. лв. годишно – заяви Корнелия Нинова. -Купувачът не дава нищо на компанията да я развива и модернизира“.

Опозицията не изключва и възможността Булгартабак да бъде препродаден на по-висока цена след известно време, както стана с металургичния комбинат „Кремиковци“. Нинова твърдеше, че зад сделката стои Цветелина Бориславова, която е приближена до премиера Бойко Борисов.

„Единият от вариантите е това, купува се евтино и се продава по-скъпо, защото смятам, че цената е по-висока- обобщи депутатът от БСП.

На 2 септември синдикатите в Булгартабак ще протестират срещу приватизацията на тютюневия холдинг. Протести се очакват и на тютюнопроизводителите, тъй като според сделката новият собственик ще изкупува наполовина по-малко тютюн родно производство.