Samsung изпреварва Nokia и Apple по продажби

Очакванията на анализаторите са до края на годината Samsung и Apple да достигнат почти еднакво ниво на продажбите.

25.07.2011 | 11:16 Редактор:
Samsung изпреварва Nokia и Apple по продажби
Samsung изпреварва Nokia и Apple по продажби

Samsung може за първи път да надмине Nokia и Apple по продажби на смартфони, след като търсенето на устройства, използващи софтуера Android се покачи значително, посочват проучвания отвъд океана.
Броят на продадените от Samsung в цял свят смартфони Galaxy е между 18 и  21 милиона за периода април-юни. През същия период Nokia успява да продаде 16.7 милиона броя, а Apple регистрира продажби от 20.3 милиона, сочат данни на американски статистически данни.
Очакванията на анализаторите са до края на годината Samsung и Apple да достигнат почти еднакво ниво на продажбите. Южнокорейската компания най-вероятно ще достигне пазарен дял от 20%, сравнен с делът от 26 на сто в полза на Nokia. По този начин разликата между двата най-големи производители на мобилни телефони ще бъде стопена до минимум.
От Samsung все още не са потвърдили официално цитираната статистическа информация. В същото време от Apple отказаха коментар пред американските медии.
Продажбите на Samsung започнаха да се покачват, след като на пазара беше представен мобилният телефон Galaxy S II, който бързо се превърна в най-продаваното мобилно устройство на компанията, използващо софтуера Android. Последният модел на Galaxy излезе в продажба в пет града в Китай миналата седмица в помощ на опита на Samsung да разшири позициите си на най-големия пазар на мобилни технологии.