fallback

Газпром продължава преговорите за Белтрансгаз

Руският гигант иска да купи 50% от акциите на белоруската компания.

13.07.2011 | 16:51

 

Преговорите за покупката на 50% от Белтрансгаз от Газпром ще продължат през септември, съобщава руската компания на сайта си.

Руският министър-председател Владимир Путин и министър-председателят на Беларус Михаел Мясникович обсъдиха на 12 юли доставките на газ.

В разговорите по телефона се включиха и президентът на Газпром Алексей Милер и вицепремиерът на Беларус Владимир Семашко.

„Отчитайки, че преговорите ще продължат наесен, т.е. непосредствено преди началото на новия отоплителен сезон, ще ни се наложи комплексно да обсъждаме въпросите за получаване от Газпром на контрола над  Белтрансгаз, както и условията за доставка и транзит на руски газ, макар че не ни се искаше– заяви Алексей Милер. - Но, за съжаление, не по наша вина, преговорите се оказаха в задънена улица. Времето, когато можеше първо да регулираме корпоративните въпроси за Белтрансгаз, а след това от позицията на собственици на 100% на компанията, да подписваме договор за доставка и транзит, бе пропуснато. Въпреки това, ние имаме всички възможности да премахнем останалите нерешени въпроси много преди да изтече срока на договора за доставка на газ за Беларус“, допълни А. Милер.

fallback
fallback