Енергийна среща на ЕС в Люксембур

В рамките на заседанието министрите на енергетиката от ЕС ще обсъдят предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за прозрачност на енергийния пазар.

10.06.2011 | 10:45 Редактор: Красимир Лаков
Енергийна среща на ЕС в Люксембур

Днес в Люксембург ще се проведе заседанието на Съвета на ЕС по транспорт, телекомуникации и енергетика, част "Енергетика".
От българска страна в заседанието участва министър Трайчо Трайков. В рамките на заседанието министрите на енергетиката от ЕС ще обсъдят предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за прозрачност на енергийния пазар. Очаква се те да приемат заключения по съобщението на ЕК за Плана за енергийна ефективност 2011. Тема на разговорите ще бъдат и последващите действия за Пътната карта за енергетиката на Стария континент до 2050 г. Министрите ще бъдат запознати и с доклад на председателството за инвестициите в енергийната инфраструктура, както и с текущото състояние на работата по така наречените стрес-тестове за ядрените централи в Европа. В рамките на посещението си в Люксембург министър Трайков ще разговаря и с еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер.