Биковете подкрепиха пазара в Азия

Aзиатските книжа регистрират ръст.

26.05.2011 | 16:58
Биковете подкрепиха пазара в Азия

Азиатските пазари отчетоха осезаем ръст след силните повишения при акциите на производителите на суровини. Това, разбира се, се дължи на покачването на котировките на петрола и медта.
Rio Tinto се повиши с близо 2 на сто, а  BHP Billiton отчете ръст от 2.2%. Широкият токийския NIKKEI 225 отчете ръст от почти процент и половина, затваряйки на 9,562 пункта.
Най-големият производител на камери в света Canon отбеляза повишение от впечатляващите 5.8 на сто в отговор на намеренията на компанията за бъдещи обратни изкупувания. Ricoh се покачи с малко над 4%. Производителят на офис обзавеждане анонсира, че е намалила персонала на компанията.
В Хонконг основният HANG SENG отчете по-лек ръст от 0.67%, докато в Южна Корея KOSPI добави цели 2,75 на сто към стойността си. На валутните пазари е сравнително спокойно, като американската валута е подложена на натиск спрямо повечето конкуренти.
При основната валутна двойка EUR/USD наблюдаваме възходящо движение, т.е. единната валута успява да пречупи, поне към момента, силата на зелените пари.