Мечките завладяха Wall Street

Нови колебания и разпродажби по време на търговията отвъд океана.

12.05.2011 | 10:04
Мечките завладяха Wall Street

Wall Street отчете силно негативна сесия, повлияна от низходящото движение при цените на петрола. Пазарните участници са разколебани и от неясните сигнали, идващи от Федералния резерв относно бъдещата монетарна политика на банката.
Разбира се, ключовите въпроси са свързани с вдигането на основната лихва и моментът, в който решението ще бъде прието. Американските индекси отчетоха загуби около 1%. Индустриалният Dow Jones се понижи с малко над процент, слизайки до 12,630 пункта. Широкият S&P 500 отчете идентичен спад от 1,11 на сто, който е най-силният от месец март насам. Технологичният NASDAQ загуби близо процент от стойността си или 2,845 пункта.
Bank of America и Citigroup бяха едни от най-търгуваните компании, отчитайки загуби от 0.24 и 2.90%. Freeport-McMoRan Copper & Gold бе един от големите губещи със загуба от 5.56% от пазарната си капитализация, след сигналите от Китай за бъдещо вдигане на основната лихва. Акциите на Yahoo и Walt Disney също се наредиха сред тъмно червените със силни понижения от съответно 7.3 и 5.4 на сто.