Биковете доминираха американската сесията във вторник

Въпреки обезценката на долара и оскъпяването на петрола, акциите в САЩ се покачват.

11.05.2011 | 17:25 Редактор: Кузман Илиев
Биковете доминираха американската сесията във вторник

Американските индекси нараснаха за трети пореден ден във вторник, съобщават от MarketWatch. Зеленият свят бе силно наситен и биковете имаха тотална доминация. Основна причина за оптимизма в САЩ беше новината, че софтуерният гигант Microsoft купува Skype Technologies за 8.5 млрд. долара.
Акциите на създателя на Windows паднаха с 0.6 на сто, след като обяви най-скъпата сделка в историята си. При затварянето на търговията в Ню Йорк, Dow Jones нарасна с 0.6 на сто, до 12 760 пункта, което е най-голямото му повишение от близо 2 седмици. Широкият индекс S&P спечели 0.8 на сто, до 1 357 пункта, а технологичният Nasdaq отскочи  с един  процент до 2,871пункта. Силен ръст отбеляза медийнния гигант Disney, чиито акции поскъпнаха с над 2 % преди обявяването на тримесечните резултати на компанията, планирано за след края на сесията.
Инвеститорите наблюдаваха с интерес данните за вноса и износа в САЩ, складовите запаси и цените на жилищата през тримесечието, коментират от Bloomberg.  Новините китайският търговски излишък е нараснал до 11 и половина млрд. долара през април също не убягна от полезрението на пазарните участници и се отрази в котировките на борсата.