Още 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния район между Гърция и България

Със средствата ще бъдат подкрепени проекти на малки и средни предприятия

16.06.2019 | 12:43 Редактор: Бойко Димитров
Още 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния район между Гърция и България

Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния район между Гърция и България по програма "ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020". Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирани от investor.bg.

Със средствата ще бъдат подкрепени проекти на малки и средни предприятия. Това ще се случи в рамките на шестата покана за набиране на проекти предложения, която вече е обявена. Желаещите могат да кандидатстват в няколко области, включително реставрация на сгради и подобряване на съоръжения за улесняване на достъпността за хора с увреждания и за подкрепа на клъстери в стратегически сектори на регионалната икономика.

По програмата могат да кандидатстват национални институции с компетенции в сферата на целите на инициативата, публично-правни и неправителствени организации, университети, изследователски центрове и други образователни заведения. Достъп до финансиране не получават дружества с търговски или индустриален характер. 

От министерството посочват още, че всеки проект трябва да има поне един партньор от България и Гърция, който да е със седалище в допустимата територия на програмата. 

Снимка: pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК