Visa, Mastercard, PayPal и Uber ще подкрепят новата криптовалута на Facebook

От компанията на Зукърбърг все още отказват коментар по темата

14.06.2019 | 15:34 Редактор: Ралица Братанова
Visa, Mastercard, PayPal и Uber ще подкрепят новата криптовалута на Facebook

Facebook Inc. е подписала договори с повече от дузина компании, включително Visa Inc., Mastercard Inc., PayPal Holdings Inc. и Uber Technologies Inc., за да подкрепят те новата криптовалута, чието представяне е  планирано за следващата седмица, а предлагането – през следващата година, пише The Wall Street Journal.

Финансовите компании и компаниите за електронна търговия, рисковите капиталисти и телекомуникационните компании ще инвестират около 10 милиона долара всяка в консорциум, който ще управлява цифровата монета, наречена Libra, твърдят хора, запознати с темата, пише Investor.bg

Инвестициите ще бъдат използвани за финансиране на създаването на монетата, която ще бъде обвързана с кошница с валути, издавани от правителствата, за да се избегнат силните колебания, които преследват други криптовалути.

Wall Street Journal съобщи миналия месец, че Facebook набира поддръжници, за да помогне стартирането на крипто-базирана платежна система и се стреми да набере около 1 млрд. долара за усилията.

Работата продължава вече над година, а тайният проект се върти около идеята за цифрова монета, която потребителите могат да изпращат един на друг и да използват, за да осъществяват покупки както във Facebook, така и в интернет.

Разговорите с други партньори продължават, а в групата може да настъпят промени, поясняват източниците. Говорител на Facebook отказва да коментира темата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК