Ferrari с голям скок на продажбите от началото на годината!

До края на месеца компанията ще представи нов хибриден модел

14.05.2019 | 23:39 Редактор: Юлия Христова
Ferrari с голям скок на продажбите от началото на годината!

За разлика от основния си конкурент на пазара - Lamborghini, който залага основно на кросоувъра си Urus за увеличение на продажбите, Ferrari преуспява и без да има подобен модел в гамата си. От компанията се похвалиха, че за първите 3 месеца на 2019 г. са продали 2610 суперколи, което е с 482 повече от същия период на миналата година.

Увеличението е с 23%, като най-голям принос за него има моделът Portofino (на снимката). Като цяло суперколите на Ferrari с V8 двигател записват ръст на продажбите от 30,6%, докато при тези с V12 увеличението е с 4,1%. Най-голям скок се отчита на пазарите в Китай, Хонконг и Тайван - цели 79,2%.

Заедно с ръста на продажбите, компанията значително е увеличила и доходите си от резервни част и двигатели. Чистата печалба за първите 3 месеца на 2019 г. е 940 млн. евро, което е с 13,1% повече от същия период на 2018 г., информира automedia.investor.bg

Отличните показатели на Ferrari явно ще се запазят и занапред, тъй като до края на месеца марката ще представи нов хибриден модел. Неговата премиера ще се състои в базата в Маранело, съобщи генералният директор на компанията Луи Камилиери.

Снимка: pixabay.com

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК