fallback

Китайци искат да купят процент от Daimler

Ще трябва да извадят поне 5 милиарда долара за 5% от собственика на Mercedes

12.05.2019 | 12:48 Автор: Бойко Димитров

Китайският автомобилен производител BAIC Group се опитва да купи 5% от Daimler, за да може да подобри отношенията си с германската компания и да осигури бъдещето на съвместната им компания в Китай за производство на автомобили Beijing Benz Automotive. Това съобщи automedia.bg.

От BAIC потвърдиха, че са информирали Daimler за намерението си да станат акционери в компанията, като в известието не е било уточнено дали пакетът акции, който търсят китайците ще е 4 или 5 процента. В същото време от BAIC са се обърнали към местната власт в Пекин за подкрепа на финансовата операция. От фондовите борси в края на миналата седмица пък дойде информация, че изкупуването на акции на Daimler от страна на BAIC вече е започнало.

Това се очертава като втората голяма китайска инвестиция в Daimler, след като в края на февруари миналата година босът на Geely Ли Шуфу купи почти 10 процента от германския гигант за 9 милиарда долара. С оглед на дела, който преследва BAIC, най-вероятно китайците ще трябва да платят за тези акции около 5 милиарда долара.

Снимка: pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
fallback