Google представи по-евтини смартфони Pixel

Линията от премиум модели на компанията не се продава в големи количества.

08.05.2019 | 23:46 Редактор: Ралица Братанова
Google представи по-евтини смартфони Pixel

Google разкри по-евтини смартфони Pixel във вторник, след като линията от премиум телефони на компанията не можа да се продава в големи количества.

По-бавните процесори и по-евтините материали помогнаха на Google да оцени Pixel 3a с 5,6-инчов екран на 399 долара. По-големият Pixel 3a XL има 6-инчов екран и струва 479 долара. Това е приблизително половината от цената на съществуващите телефони на компанията Pixel, преди скорошните отстъпки, изчислява Bloomberg.

Гигантът в търсенето обяви новите телефони на своята I / O конференция в Маунтин Вю, Калифорния, след като предостави устройствата на Bloomberg News седмица по-рано в централата си. Това е последното засега усилие на дъщерната на Alphabet Inc. компания за навлизане на пазара на потребителски хардуер, на който се бори да се конкурира с индустриалните гиганти Apple Inc. и Samsung Electronics Co.

Във вторник Google разкри множество други нови технологии, включително актуализации на дигиталния си асистент, увеличен контрол за неприкосновеността на личните данни и нов интелигентен говорител. Събитието бе прекъснато и от самолет, който прелетя над открития амфитеатър, с който служители и клиенти протестираха срещу влиянието на компанията върху местните събития.

Пускането на линията 3a се случва няколко дни, след като главният финансов директор на Alphabet Рут Порат заяви пред анализаторите от Wall Street, че мобилните телефони Pixel не се продават добре през първото тримесечие.

Снимка: Pixabay

Четете повече на Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК