Най-скъпият автомобил втора ръка у нас струва 250 хиляди евро без ДДС

Rolls-Royce Ghost е една десета по-бърз от Aston Martin Rapid

15.04.2019 | 18:29 Редактор: Бойко Димитров
Най-скъпият автомобил втора ръка у нас струва 250 хиляди евро без ДДС

Най-скъпият автомобил втора ръка, който се продава в България, струва 250 хиляди евро без ДДС. Става въпрос за Rolls-Royce Ghost, това съобщи automedia.bg.  Лимузината се продава в "М-Кар", които миналата година станаха първият официален сервиз на луксозната марка у нас. До преди това собствениците на британската марка трябваше да пращат колите си на обслужване в Истанбул, Прага или Будапеща.

Автомобилът е дълъг 5.46 метра - с почти половин метър повече от Range Rover. Задвижва се от бензинов V12 мотор с 48 клапана, 570 конски сили мощност и 820 нютонметра максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4.9 секунди - с една десета по-бързо от Aston Martin Rapid.

Rolls-Royce Ghost е изключително добре оборудван и с доста елементи от Bespoke линията за персонализация. Екстрите включват панорамен стъклен покрив, вентилирани и отопляеми седалки и отпред, и отзад, масажна функция за пътниците, монограм на RR във всички подглавници, телевизионен тунер. Задните седалки са с "театрална" конфигурация вместо стандартните тип "скамейка", и могат да се отделят от шофьора с шумозаглушаваща стъклена стена. Интериорът е в арктическо бяло и морско сино.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев\Bulgaria ON AIR 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК