Bugatti прави най-мощния SUV?

Автомобилът ще разполага с 1000 конски сили

07.04.2019 | 11:43 Редактор: Бойко Димитров
Bugatti прави най-мощния SUV?

В началото на годината генералният директор на Bugatti - Щефан Винкелман, обяви, че френският производител на луксозни хиперколи няма да направи всъдеход. Причината е, че моделите от SUV-сегмента не съответстват на традициите и ценностите на марката. 

Сега обаче изданието "Car" твърди, че компанията има намерение да направи модел с голям пътен просвет. Проектът вече е представен на ръководството на VW Group и очаква неговото крайно решение. Това съобщи automedia.bg.

Според информацията, в Bugatti са решили да направят машина, която няма да бъде толкова висока и "квадратна", колкото традиционните всъдеходи. Това ще бъде кросоувър с две врати, който като размери ще отстъпва на Lamborghini Urus.
Безименнното засега Bugatti ще вземе от Urus неговият 4,0-литров бензинов V8 двигател с 650 к.с., като той ще бъде поставен в основата на хиридна система. Нейната мощност ще е 1000 к.с., което означава, че той ще е най-мощният кросоувър не само в гамата на VW Group, но и изобщо. 

Очква се годишният тираж на модела да бъде 800 бройки. Ако проектът бъде одобрен, моделът ще се появи на бял свят през 2023 г. 

Снимка: Car

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК