fallback

Инвестициите в изкуствения интелект са високорискови

Дискусия по темата в рамките на конференцията "Tech of Tomorrow 2019"

04.04.2019 | 15:15 Автор: Тодор Петров

Изкуственият интелект е изключително широка по обхвата си тема. В по-голямата част от случаите хората имат предвид машинен интелект. Това е интердисциплинарна наука. Това каза Георги Робев, Country Leder, SAS, в рамките на конференцията "Tech of Tomorrow 2019", организирана от Клуб Investor. 

Никола Караманов,  Al Algorithm Engineer, Visteon, добави, че трябва да имаме предвид изкуствения интелект в контекста на това как да подобрим способите за постъпване на информация. Ако искаме да знаем в какво да инвестираме, трябва да имаме предвид автоматизацията.

"Инвестициите в изкуствен интелект в момента са високорискови. По отношение на автоматизацията на процеса сме много напред. Според мен обаче не сме достигнали дотам, че можем да изпълним най-високо ниво скоро. От моята гледна точка нещата са изключително трудни", каза Георги Робев.

Според Мария Недина, Senior Data Scientist в Twitter, в някои услуги сме доста напреднали по отношение на изкуствения интелект. 

"Те могат да заменят дейности. Чат роботи могат да ни обслужват, с автономните коли сме постигнали прогрес, с киберсигурността и поведенческите анализи – също", посочи тя.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback