fallback

Биткойнът поскъпна до рекордни нива за последните четири месеца

Пазарът на криптовалути сега е на стойност от 160 млрд. долара

02.04.2019 | 17:15 Автор: Ивайло Николов

Биткойнът поскъпна изненадващо във вторник до най-високото си ниво от ноември, повеждайки ръста при криптовалутите, съобщава Bloomberg.

Така се слага край тримесечното спокойствие на пазара на виртуални валути, който в момента е на стойност 160 млрд. долара, пише INVESTOR.BG.

Трейдърите се опитват да посочат причината за поскъпването, което изпрати биткойна за кратко над границата от 5 хил. долара и увеличи стойността на цифровите активи с около 17 млрд. долара за по-малко от час. Най-популярната криптовалута поскъпва с 13,45% до 4678,37 долара малко преди обяд българско време по данни на Coin Desk.

Рипъл, етър и лайткойн също повишиха цената си, както движение във възходяща посока отбелязаха и акциите на компании в Азия, свързани с криптовалутите.

Въпреки че внезапните промени в цената на биткойна не са нещо ново, то движенията на виртуалната валута бяха сравнително потиснати през тази година.

Причината е в срива от 74%, който претърпя биткойна през миналата година и обезсърчаването на инвеститорите, че валутата не може да бъде широко приета.

Джорд Харап, главен изпълнителен директор на Bitspark, смята, че все още няма катализатор за внезапен скок в цената и всеки би могъл да предполага каква е причината.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback