Ефектът Brexit: Автомобилни производители затварят заводите си на Острова

Mini на BMW и Vauxhall на PSA с мерки срещу прекъсването на доставки

02.04.2019 | 16:56 Редактор: Тодор Петров
Ефектът Brexit: Автомобилни производители затварят заводите си на Острова

Още два автомобилни производителя - Mini, който е част от BMW Group, и принадлежащият на PSA - Vauxhall, затварят заводите си във Великобритания, за да могат да се справят с проблемите, произтичащи от предстоящото напускане на ЕС.

В BMW решиха да изтеглят лятното прекъсване на работа на завода на Mini в Оксфорд за април, за да сведат до минимум риска от евентуалното прекъсване на доставките в случай на Brexit без сделка.  На свой ред PSA спря производството на моделите на Vauxhall и на Opel в Елсмор (пристанище близо до Ливърпул).

Автомобилната индустрия е един от отраслите, които ще пострадат най-сериозно заради Brexit. Това ще доведе до рязък спад в продажбите, както и в инвестициите, тъй като редица компании вече обявиха, че започват реорганизация на производствените си дейности. А някои дори ще преместят предприятията си в други държави.

Nissan вече промени плановете си за производството на кросоувъра X-Trail в Съндърланд, а BMW спира работа на завода си за двигатели в Суиндън, като вече обяви, че търси ново място в Европа, където той да бъде преместен, информира Automedia.bg 

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК