fallback

70% от проблемите между палестинците и израелците са психологически: проф. Волкан

Проф. Вамик Волкан със специално интервю за Медиите ON AIR

08.12.2014 | 14:48 Автор: Доника Ризова

Проф. Вамик Волкан е номиниран четири пъти за Нобеловата награда за мир като кандидатурата му е поддържана от 27 страни във връзка с проекти в няколко конфликтни зони по света в продължение на 30 години и заради  изследванията му на конфликтите между враждуващи големи групи и развитието на психо-политически теории.

Доктор Волкан е носител на наградата „Зигмунд Фройд“, присъдена му от град Виена, Австрия. Носител е и на наградата на Австро-американската образователна комисия Фулбрайт. Той е в листата на най-добрите лекари в Америка всяка година от късните 80 до неговото оттегляне от медицинска практика през 2002 година.

Проф.Волкан  е автор на 50 книги, издавани на повече от 10 езика. За него казват, че това което го прави уникален е, че след Фройд той осъществява най-голямата експанзия на Психоаналитичната групова психология. Разработва нови теории за функционирането на големи общности, като в основата на разбирането за тяхното функциониране той поставя отделната динамика на (етнически, национални, религиозни и идеологически) общности със собствените им правила Доктор Волкан гостува в България на Българското Психоаналитично Общество със съдействието на Международната Психоаналитична Асоциация и Нов български университет. Вижте интервюто с професор Волкан, което Борислав Петров направи за Медиите ON AIR.

Още по темата

 

fallback
fallback