fallback

Анна Кръстева: Има опасност много малко реформи да тръгнат

Точно месец след сформирането на коалиционното правителство няма заявки за започване на реформи

07.12.2014 | 20:54 Автор: Петко Трухчев

Реформи винаги могат да се направят при воля за такива, но за момента няма заявки от управляващите за започване на промени. Това коментира политологът доц. Анна Кръстева в предаването "Денят он ер" с водещ Ивайло Лаков по повод един месец от встъпването на новото правителство в длъжност.

Тя определи прокламираните от някои министри бъдещи реформи, като тези в здравеопазването и съдебната власт, само като PR акции. Кръстева разкритикува и различните амбиции на управляващите в кабинета.

Според нея до момента това правителство, което се счита за дясно, води по-скоро лява политика.

"Няма десни ходове, правят се популистки.", коментира политологът и посочи коледните добавки за пенсионерите като пример.

Обединенията в правителството изглеждат изкуствено; не се работи за спешни реформи по ключови сектори, а по-скоро да се запази балансът на управлението и да не се разпадне коалицията, заяви още доц. Кръстева. Тя разкритикува и посланията, които отправят политиците.

Още по темата

 "Например министър Кунева - казва, че ни очаква лош доклад на Европейската комисия. Това е опозиционно говорене; опозицията се радва на такива неуспехи. Когато знаеш, че докладът ще е лош и имаш месец-месец и половина до него, набелязваш мерки и започваш да работиш по тях,за да не е лош докладът накрая."

Доц. Кръстева се спря и на днешния 25-годишен юбилей на СДС.

Отсъствието на емблематични за демокрацията лица като Иван Костов говори лошо за дясната идея и посланието, което оставя събитието.

Отсъствието и на Радан Кънев, при положение всички останали партии от Реформаторския блок участваха в юбилея, показва, че Кънев не може да се откъсне от сянката на Костов, коментира политологът.

Тя определи отсъствието на ДСБ като бойкот, а това Меглена Кунева, която е бивш кадър на НДСВ, като неуместно.

Според Кръстева СДС и ДСБ днес са обединени от властта, а не от идеи.

Разговорът на водещия Ивайло Лаков с политолога доц. Анна Кръстева вижте във видеото!

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback