fallback

Гълъбов: Станишев бяга в Брюксел и блокира БСП

Доц. Антони Гълъбов в Денят он ер

24.06.2014 | 21:51

Станишев бяга в Брюксел, но блокира собствената си партия за председателския пост, а ръководството на БСП изглежда напълно дезориентирано и блокирано, каза в Денят он ер на 24 юни политологът Антони Гълъбов.

Според него в БСП се води тежка война между кланове, семейства, корпоративни интереси и въпреки че внимава, излъчва сигнали за много голямо напрежение в структурата на партията, обясни Гълъбов.

Той остава скептичен дали ще има консултации  на 27 юни и дали няма да бъдат отложени отново, месец след изборите за членове на ЕП. "Този срок бе изгубен, както и възможността да се направи бързо оценка на ситуацията в страната и да се предприемат действия за управление на кризата, след като и ДПС, и БСП признаха, че резултатите от 25 май са променили политическата ситуация в страната", добави Гълъбов.

Той обясни и защо България е в много особена позиция в контекста на кризата в Украйна и обтягането на отношенията между Русия-ЕС и НАТО.

"Непоследователната позиция на БСП, прекалено проруската позиция на Атака, всичко това създаде определена атмосфера на остро диференциране на онези, които твърдят, че представляват проруските интереси и онези, които смятат, че се борят срещу тях. Големият въпрос е в това, че България не е в състояние да се позиционира така, че да отстоява собствените си интереси", каза Гълъбов.

Доц. Антони Гълъбов е политолог, преподавател в Нов български университет, доктор по социология.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback