Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Радев избърза с позицията си за Венецуела, заявиха анализатори

Как ще се развият евроизборите – коментират Евгени Петров и проф. Михаил Мирчев

08.02.2019 | 20:30 Редактор: Иван Берберов
Радев избърза с позицията си за Венецуела, заявиха анализатори

Политически престрелки, взаимни обвинения и още спорове – в навечерието на евроизборите. Състояние на постоянен скандал ли е нормалната форма на политически диалог?

"Президентът каза, че това управление е довело страната до катастрофа. Изходът от нея според държавния глава е нови избори. Очаквам скандали до евроизборите. Радев подсказа, че би могъл да подкрепи политически проект. Но не е обещал да прави партия. Зад него има много хора, които го карат да избърза с анонсирането на политически проект. Той се поддава на този натиск от полускрити хора. Докато е президент, той нищо не може да направи. Все още не се знаят тъмните сили зад Радев. Но те ще излязат на светло", посочи социологът проф. Михаил Мирчев в "Денят ON AIR". 

Според него ГЕРБ загуби част от своя рейтинг. "Те тръгнаха в негативен тренд. БСП пък започнаха да имат позитивен рейтинг. Ако БСП води, няма да води с бройка депутати, но може да изпревари ГЕРБ морално", добави още проф. Мирчев. 

"Радев ни сравни почти с Венецуела. Това не е така. Позицията на държавата се формира от правителството. Конфликтът на президента с правителството не е в негов плюс. Президентът имаше много елегантен ход, от който не се възползва – можеше да си замълчи и да не споделя позицията си за Венецуела. Радев се поддава на натиск. Обявяването на политически проект винаги носи напрежение. Някои от тъмните личности зад Радев вече са ясни. Решетников каза, че позицията на президента ни е правилна", подчерта журналистът Евгени Петров пред Bulgaria ОN AIR. 

Той изтъкна, че не би заложил на победа за БСП на евроизборите. "Хората в социологическите проучвания отговарят, все едно става дума за парламентарни избори. Още им е рано", отбеляза журналистът. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК