Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нови бойни самолети, коалиционни трусове и предизборни сметки

Коментар на политическата обстановка от политолога доц. Мария Пиргова и журналиста Евгени Петров

18.01.2019 | 20:37 Редактор: Тодор Петров
Нови бойни самолети, коалиционни трусове и предизборни сметки

Нормално е изборът на нови бойни самолети да бъде политически, нормално е и да доведе до скандали. Това мнение изрази политологът доц. Мария Пиргова, след като парламентът даде зелена светлина кабинетът да преговаря със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

Според доц. Пиргова е естествено да се иска да купим НАТО-вски самолет и да е F-16, след като сме в близки отношения със САЩ.

"Не съм убедена, че ще имаме боен самолет", отбеляза тя в предаването "Денят ON AIR".

Запитана за непрекъснатите трусове в малката коалиция - "Обединени патриоти", в контекста на задаващите се евроизбори, доц. Пиргова коментира:

Няма битка на идеи и противопоставяне на визии, а въпросът е как ще се преброят гласуващите и как ще се справят политическите брокери. Предполагам, че Волен Сидеров ще се отдели. То ще бъдат наддавания, то ще бъдат сметки, то ще бъдат скандали...

Журналистът Евгени Петров бе категоричен, че не може да се говори за никаква стабилност при Патриотите. По думите му вероятно шаблоните при тях вече са се изхабили.

"Всеки един от малката коалиция защитава своите позиции и дори се надява партньорите да губят гласове", посочи журналистът.

Малката управленска коалиция не е стабилна, призна днес самият Каракачанов. Той обясни, че до края на месеца ще се реши дали "Обединени патриоти" ще се явят заедно на евроизборите.

Доц. Пиргова пък упрекна вицепремиера Красимир Каракачанов за думите му към ромите, че ставали нагли, и подчерта, че вече е трябвало да си подаде оставката.  

"Предсрочни избори са възможни поради социални недоволства. Първи сметки започват да пристигат. Сметките надвишават потреблението. Продължаваме да не знаем какво плащаме", каза още доц. Пиргова.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК