Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Започна новият политически сезон. Какво да очакваме?

Темата коментира депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев

11.01.2019 | 20:40 Редактор: Ралица Братанова
Започна новият политически сезон. Какво да очакваме?
Започна новият политически сезон. Какво да очакваме?

Новият парламентарен сезон започна със заявки на политическите партии за идните месеци. Всички те минаха под знака на предстоящите избори – за евродепутати и за местна власт. 

"Както показа пакетът "Мобилност", темите в Европа са достатъчно важни и близки за България и не можем да си позволим да се подходи пренебрежително към европейските избори и се надяваме на висока избирателна активност", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

По думите му задача на кандидатите в кампания е да покажат защо е важно да се гласува и защо Европа е важна за България. 

"Надявам се да успеем да превъзмогнем предизборните емоции и да се концентрираме върху важните въпроси за българските граждани и върху реализацията на управленската програма, конкретно за управляващото мнозинство", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Годината обаче започна с разногласия относно закупуването на нови бойни самолет. Според Гаджев позицията на БСП не дава никаква алтернатива. По неговите думи преговорите за "Грипен" са много по-сложни и правителството е избрало по-лекия вариант.

"И трите оферти имат плюсове и минуси, но и трите имат изисквания. Ако трябва да послушаме това, което БСП казват, трябва да прекратим и да върнем процеса наново, с нов проект за инвестиционен разход", подчерта още Гаджев.

Идният вторник се очаква сделката за F-16 да влезе в парламента. Депутатът обясни, че от преговорите зависи кога ще получим самолетите.

Гаджев определи изборите, които се очакват тази година, като изключително важни. 

"Ако началото е при европейските избори, краят на процеса е при местните. Много от общите политики в ЕС се решават в Европейския парламент. Тяхното отражение най-много се усеща в местната власт и в градовете", заяви депутатът.

Гледайте видеото.