fallback

Медиите не пускат българска музика, заяви дуетът, изпял "Нова годино"

Богдана Карадочева и Васил Найденов гостуват в "Денят ON AIR"

01.01.2019 | 20:45 Автор: Ралица Братанова

В предаването "Денят ON AIR" гостуват изпълнителите Богдана Карадочева и Васил Найденов.

"Молим се за здраве, песни, музика и приятели - това е най-важното", заяви певицата.

По думите на Васил Найденов годините летят неусетно. Певецът сподели, че през изминалата 2018 година е бил много деен и често са го питали как се справя. 

Пред Bulgaria ON AIR изпълнителите коментираха  младите хора в страната.

"Много са апатични, което ме тревожи. Когато настъпиха промените, ние бяхме млади и много енергични. Намирам, че не ги интересува много, като че ли техният живот не зависи от това, което се случва в държавата, всеки нанякъде сам се оправя", обясни  Богдана Карадочева.

Според Васил Найденов все още в България има млади хора, които са останали да живеят и работят тук и да си пробват силите, но не са социални. 

Богдана Карадочева коментира, че при нас демокрацията е малко криворазбрана, защото тя значи свобода на словото, свобода на мисъл, свобода на действие, но подчинени на закони, а тук никой не им се подчинява. 

И двамата бяха категорични, че в българските радиа липсва усещането, че се слуша българска музика. Васил Найденов коментира, че начинът да се слушат песните им, е да се плати на компании, което той никога не би направил.

"Не става дума, че нямам такива пари или не мога да намеря спонсори, но не е това начинът. Това е обидно, защото ти самият се чувстваш като платен. Обиден съм на органите, които повеляват каква квота българска музика трябва да има в тази държава", заяви Найденов.

По думите на Карадочева в миналото редакторите в радиото са били по-осведомени и са разбирали от музика. Според нея много неща са се променили за добро - България не е същата, не сива и скучна, има свобода, но и опасност тя да се превърне в свободия.

"Медиите не пускат българска музика, защо да правим такава музика?", заяви певецът пред Bulgaria ON AIR.

На финал Богдана Карадочева коментира, че България ще оцелее. По нейни думи българинът е жилав и трябва да вярваме в доброто, много да се обичаме и да се молим на Бог. Васил Найденов допълни, че по-интелигентните и по-можещите хора трябва да се съберат и да бъдат по-единни и да си помагат помежду си.

 

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback