fallback

Външнополитическата ни 2018 година била от най-отличаващите се

Това смята заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев

26.12.2018 | 20:18 Автор: Ивайло Николов

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев коментира положението на България в Европа и света в края на 2018 година.

Според него последните 12 месеца са били сред най-отличаващите се по активност във външнополитически план за страната ни. Георгиев обърна внимание на реализираните визити на премиера и представители на правителството в региони, в които от десетилетия такива срещи не е имало.

"Бяха отворени две нови посолства в Саудитска Арабия и Абу Даби. Това показва как държавата ни таргетира външнополитически цели, но и как ние биваме възприемани", каза Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според зам.-министъра европредседателството ни е демонстрирало голямата способност на страната ни да налага теми, които да са разпознаваеми за европейските ни партньори.

"В последните месеци Балканите недвусмислено показаха, че са много по-спокоен и способен на диалог регион от много други", посочи още той.

Пред Bulgaria ON AIR Георг Георгиев изтъкна още, че ГЕРБ и управляващите гледат много сериозно на предстоящите избори за Европейски парламент, защото те ще са много важни за глобалната среда в Европа.

"Системните партии, системността е това, което трябва да доминира европейския политически пейзаж. Това е, за което ще работим и ние", подчерта той.

По думите му именно за стабилност ще работят ГЕРБ като част от ЕНП.

Гледайте видеото с целия разговор.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback