Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Навръх Рождество: Нека имаме повече вяра в себе си!

Това е формулата за успех на българския народ, смятат Валерия Велева и Димитър Недков

25.12.2018 | 20:20 Редактор: Василена Василева
Навръх Рождество: Нека имаме повече вяра в себе си!

Християнският свят отбелязва днес един от най-големите църковни празници - денят, в който се чества рождението на Божия син - Исус Христос.

Според Евангелието раждането на Христос станало в град Витлеем, в римската провинция Юдея. Пророк Данаил предсказал, че Христос ще се яви 490 години след възстановяването на Йерусалимския храм. С приближаването на указаното време всички надежди на юдеите се устремили към идващия Месия.

"Нека имаме повече вяра в себе си и в това, което правим, в хората, които ни заобикалят. Да раздаваме повече емоции, за да може те да ни се връщат." Такова послание отправи по случай Коледа журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Според писателя Димитър Недков безспорно на българското общество му е необходима повече надежда. 

"Като че ли започнахме да разчитаме единствено на нея, за да тръгнем по нов път. Обикновено по-малките народи свикнахме да чакаме отнякъде да се появи някакъв "спасител", който да ни подаде ръка, за да излезем от сегашното си положение. Важно е обаче да осъзнаем, че ние сами сме онези, които можем да си помогнем", отбеляза той.

Спред двамата гости в студиото на Ганиела Ангелова българският народ ще просперира тогава, когато повярва в себе си. 

"Не можем да чакаме някой друг да ни реши проблемите. Защото именно затова ще оставим зад гърба си една година, изпълнена с множество драматични политически скандали и противоречия, които не доведоха до никъде", коментира още Валерия Велева.

Вижте повече във видеото!