fallback

Глас от БСП: Едно имущество е незаконно само след доказателство в съда!

Три от четири текста с промени по антикорупционния закон отпаднаха благодарение на нас, посочи Пенчо Милков

20.12.2018 | 20:30 Автор: Иван Берберов

Депутатите приеха окончателно промените в антикорупционния закон, касаещи делата за гражданска конфискация. С тях се дава възможност да се отнеме дори имуществото на хора, признати от съда за невинни.

"Това, което притеснява БСП трябва да притеснява всички граждани в България. Това, което се случи е пример как не трябва да се законодателства. Когато едно лице бъде признато за невинно, то КОНПИ не може да конфискува имуществото му. В момента незаконно имущество е това, което държавата не може да си обясни откъде е. Но за някой по-предприемчив и умен може то да е обяснимо", отбеляза депутатът от БСП Пенчо Милков. 

В студиото на "Денят ON AIR" гостът припомни, че когато някой изразходва много повече средства, отколкото е декларирал – данъчните могат да наложат проверка. 

"Защо тогава един човек с присъда невинен е различен от друг невинен без присъда. Невинен означава равен на всеки друг гражданин. Конституцията казва, че частната собственост е неприкосновена. Победата на БСП е следната – от 4 текста за този закон 3 бяха оттеглени. Имаше и много други безумия, свързани със сроковете, в които КОМПИ трябва да работи. Едно имущество трябва да бъде определено като незаконно, когато е ясно или категорично доказано в съда, че то е придобито от незаконна дейност, която е навредила на държавата или народа", подчерта народният представител. 

Темата на разговора обхвана и здравеопазването. Според Милков управляващите твърдят, че здравеопазването е хиперприоритетно, но в зала ГЕРБ прави по едно изказване, "Воля" и "Обединени патриоти" нито едно, а БСП прави по 40 предложения. 

"Дават повече пари – така си гарантират позицията на властимащи. Никой нищо не реформира. Разделението в България е спрямо това колко държава да има в частния сектор. БСП е готова да управлява", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR за финал.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback