fallback

Глас от БСП: Законодателството обслужва корпоративния елит

Властта влиза от скандал в скандал без да прави каквито и да е реформи, заяви Жельо Бойчев

28.11.2018 | 20:31 Автор: Иван Берберов

Според опозицията Бюджет 2019 е най-мълчаливият. Столетницата твърди, че социалната ножица, сиреч неравенството в обществото, се разраства, а бюджетът не прави заявка за решаването на който и да е проблем. 

"Няма съмнение, че страната има няколко тежки проблема. Никой няма да оспори демографската ни ситуация. Нацията ни се топи. В много критичен етап сме от развитието си. Бюджет 2019 нищо не предлага в тази посока. Няма подкрепа за българската майка. БСП предлага при раждането на второ или трето дете да се повиши еднократната помощ в размер на 10 минимални работни заплати. Това касае родителите, които са били осигурени през последните години. Общата раждаемост в България е 62 000. Искахме да направим крачка в семейното подоходно облагане. Така семействата с деца ще се ползват с данъчно облекчение. Този бюджет не води до решаване на този проблем", категоричен бе депутатът от БСП Жельо Бойчев.  

Друг проблем, върху който народният представител акцентира, са огромните социални неравенства. Според него със сегашните показатели приличаме на африканска държава, а не на европейска. 

"Другото неравенство, което имаме, е облагането на доходите и капитала. Картинката е много драматична. Това е една от причините за всички тези социални недоволства. Българските граждани губят чувството за справедливост. Законодателството обслужва корпоративния елит", подчерта Бойчев пред репортера на Bulgaria ON AIR Миглена Георгиева.

"Искаме да използваме благоприятната икономическа конюнктура, в която се намира Европа и светът. Този бюджет не носи добри новини към тези българи, които живеят в по-изостаналите региони. Властта влиза от скандал в скандал. Не правят никакви реформи. Никой от проблемите на хората не се реши. Какво да е основанието на това правителство да остане, освен че имат мнозинство в Народното събрание?", отбеляза още той за "Денят ON AIR". 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback