Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера: МВР трябва да влезе със сила в гетата!

При циганите израстна едно поколение, скъсало връзките си с държавата, категоричен е общинският съветник от ВМРО

05.11.2018 | 20:48 Редактор: Велислав Филипов
Карлос Контрера: МВР трябва да влезе със сила в гетата!

В събота 12 роми от ботевградското село Врачеш бяха задържани след сблъсък с полицаи. Напрежението дошло, след като екип на жандармерията се отзовал на сигнал за силна музика в селото.

Един от обитателите на махалата отказал да си даде личната карта за проверка, след което блъснал един от униформените. Когато се опитали да го задържат, 30 души заобиколили полицаите и се опитали по всякакъв начин да осуетят задържането. За да се избегнат сблъсъци, един от полицаите произвел предупредителен изстрел във въздуха, а освен това бил използван лютив спрей за разпръскване.

"За пореден път в рамките на няколко дни ескалира напрежението между цигани и полицаи, имаме си работа с примитивни хора. Те упражняват насилие по всеки един случаи. При всеки скандал те изкарват брадвите", коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в "Денят ON AIR".

Според него в циганските гета е израснало едно поколение, което е скъсало връзката си с държавата. Освен това Контрера е сигурен, че ромите са загубили усета, че живеят в общество и в правова държава.

"Проблемът е в грешката, която се допусна с културното многообразие. В началото на 90-те години циганите разбраха, че имат само права, а забравиха за своите задължения. Те се вклениха в социалната система. Този либерализъм създаде парадоксът - вместо еволюция, получава се регресия", категоричен е общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR. 

По думите му положението може да бъде овладяно само със сила, защото циганските тълпи нямат морални задръжки. 

"Ако полицаите не са стреляли, може и да се е стигнало до фатален случай. Ако българското общество се озлоби много, може да се стигне до страшни картини. Работата на МВР е да влезе със сила и да наложи ред в гетата", завърши Контрера.