Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

Състоянието на здравеопазването най-много притеснява българите, смятат от БСП

Очаква се вотът на недоверие да бъде внесен другата седмица, обясни Ирена Анастасова

03.10.2018 | 20:31 Редактор: Велислав Филипов
Състоянието на здравеопазването най-много притеснява българите, смятат от БСП

БСП ще внесе вота на недоверие към кабинета на премиера Бойко Борисов другата седмица. Социалистите са определили здравеопазването и провалът в тази сфера на управляващите за негова тема.

Това е третият вот на недоверие срещу третото правителство на Бойко Борисов. Все още обаче за него не са известни мотивите. Според БСП техните експерти все още работят, за да ги подготвят.

"Очаква се вотът на недоверие да бъде внесен другата седмица. По време на нашите обиколки в страната забелязваме, че състоянието на здравеопазването притеснява най-много българите. Не виждам защо вотът се омаловажава", обясни в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Ирена Анастасова.

По думите ѝ и двата варианта за реформа в здравеопазването определено не са се харесали на хората.

"Според социологически проучвания хората не харесват и двата варианта. И при двата варианта става дума за допълнителни средства от хората. Проучванията сочат, че българинът иска повече държава в здравеопазването. Това иска и "Визия за България". Ще се влеят едни допълнителни пари в една нереформирана система. Всеки един опит да се наливат пари в здравеопазването води до това, на което сме свидетели", коментира още депутатът от БСП.

Според Анастасова социалистите не просто отричат реформите, те предлагат и алтернатива - именно "Визия за България".

"Искаме парите да отиват в болници, които не са частни институции. Ние не виждаме и намек за реформи в това, което предлагат управляващите до момента", допълни тя.