Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гърция обяви край на финансовата криза. А сега накъде?

Tрудно e да се пренаредят последиците за гражданите на южната ни съседка, отбеляза Иван Гарелов в "Денят ON AIR"

12.09.2018 | 20:50 Редактор: Василена Василева
Гърция обяви край на финансовата криза. А сега накъде?

Мащабни протести в Гърция за името на Македония. Елините са недоволни от политиката на Алексис Ципрас, който пък по-малко от месец, след като страната излезе окончателно от спасителната програма, изнесе реч за бъдещето на Европа в пленарната зала в Страсбург.

Премиерът на южната ни съседка обяви край на финансовата криза, както и край на корупцията и хаоса в страната. Освен това нарече страната си маяк за ЕС.

"Много е трудно да се пренаредят последиците от кризата за гърците. Те няма да се отразат на обикновените граждани пряко веднага, но въпросът е какъв ще бъде стандартът им на живот оттук нататък. Важното е, че Гърция вече може самостоятелно да провежда своята социална и икономическа политика и сама да взема решения", каза в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Иван Гарелов.

Той допълни още, че поредицата от събития, които са се струпали са принудили гръцкия премиер да вземе мерки и да успокои обществото. 

"Той обяви, че данъците ще бъдат намалени, а пенсиите вдигнати", посочи журналистът.

А вчера Ципрас заяви пред евродепутатите, че ЕС може да бъде разрушен само и единствено от от десния популизъм и неолиберализма. В същото време нарече следващите евроизбори съдбоносни за Съюза.