Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

При патриотите нямало драма заради Закона за горивата

Росен Живков заяви, че НФСБ са съгласни с повечето от нещата, но не с всички

12.07.2018 | 20:55 Редактор: Ивайло Николов
При патриотите нямало драма заради Закона за горивата

Спорният Закон за горивата, който за малко не разцепи Обединените патриоти, беше приет. С последните промени пък се въвеждат санкции за транспортиращите гориво, които могат да стигнат дори до отнемане на разрешителното за превоз.

За утре се подготвя и голям протест на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. Според собствениците на малки бензиностанции този закон е "закон-убиец". От Българската петролна и газова асоциация обаче са категорични, че законът е абсолютно необходим за сектора.

Според Росен Живков, който е депутат от НФСБ, нещата в коалицията "Обединени патриоти" не са чак толкова драматични, въпреки сериозните пререкания именно заради този закон.

"Разбира се, че си контактуваме свободно със всички колеги от коалицията, няма вътрешни напрежения, групата работи добре", заяви Живков в студиото на "Денят ON AIR". Той допълни, че изказването на Волен Сидеров, че е постигнато разбиране в групата на патриотите относно Закона за горивата, не е било в пълна степен вярно.

"Ние сме за закона, да има по-сериозен контрол над големите и по-малките търговци на горива, бензиностанции и акцизни складове, но не трябва да се нарушават някои основни принципи", категоричен беше Росен Живков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в сегашният вариант на нормативната уредба има нарушение на някои основни принципи в търговията. Сред тях са възможността на всички да развиват бизнес.

Народният представител от НФСБ заяви също, че партията сезира Европейската комисия за този казус и допълни, че се надява да не се стигне с положението с казаните за ракия.

Вижте видеото с целия разговор!