Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Партиите да престанат с лицемерието си, призова Патриот

Хората искат да престанат да бъдат лъгани, заяви Александър Сиди

21.06.2018 | 20:52 Редактор: Иван Берберов
Партиите да престанат с лицемерието си, призова Патриот

Смело навлязохме в сезона на оставките или поне така някои експерти и анализатори твърдят. Краят на Европредседателството идва, а с него и потенциалът за нестабилност във властта и увеличаването на оставките. 

Една от най-нашумелите и наболелите теми е палатковият протест на майките на хора с увреждания.  

"Всички тези оставки показват едно – в обществото са се изострили всички активни групи. Различните организации, които представляват хората с увреждания, не знаят какво искат. Исканията на майките на деца с увреждания са изключително сериозни и трябва да бъдат решени. Тези хора трябва да бъдат социализирани в обществото ни", категоричен е депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. 

Според народния представител из теми като тази върлува изключително голям популизъм. В "Денят ON AIR" Сиди даде пример в с изказването на омбудсмана Мая Манолова, че ще си хвърли оставката, за да помогне да се задоволят исканията да майките на деца с увреждания. 

"За съжаление проблемите на хората с увреждания не се решават. Създава се напрежение, което става все по-голямо. Хората искат да престанат да ги лъжат. Надявам се политическите партии да спрат с лицемерието си. Единствено се създава повече напрежение. Проблемите в държавата трябва да се решат, независимо от партийната принадлежност", отбеляза гостът. 

Друга наболяла тема е сектор "Сигурност" и работата на МВР. Патриотът посочи, че постоянно се занижават критериите за полицейския пост, защото няма кадри.

"В сектор "Сигурност" трябва да се повишат заплатите, за да може служителите да се чувстват горди от позицията си. Същото трябва да стане и в МВР. Подкупването на полицаи става все по-малко възможно. Служителите на Пътна полиция не трябва да имат досег до шофьорите. Двете групи нямат работа да се срещат лично. Затова се инсталират високотехнологични системи като камерите", поясни Александър Сиди.