Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

Патриотите твърдо зад ГЕРБ - вотът бил несериозен

Александър Сабанов от "Обединени патриоти" отхвърли възможността за подкрепа на БСП

20.06.2018 | 20:58 Редактор: Лазарина Колчагова
Патриотите твърдо зад ГЕРБ - вотът бил несериозен

"Възможност да подкрепим БСП категорично няма.  Завършваме европредседателството с нов вот - от БСП са събрали факти от медиите и са ги написали като мотиви във вота, това не е сериозно", заяви депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов в студиото на Bulgaria ON AIR.  

"Искаха да са конструктивна опозиция, да дават добри идеи. Ще изслушаме техните мотиви и ще приложим това, което е възможно. В края на председателството - още един безсмислен вот. Ясно е, че няма да мине. Дори повечето от ДПС няма да са във залата", коментира Сабанов във връзка с позицията на ДПС, че ще подкрепят вота на недоверие. 

Депутатът се усъмни, че новото ръководство на БСП води тайни разговори с ДПС и се изказа иронично: "Първия път не са им угодили, а втория им угаждат".

Александър Сабанов напомни, че догодина ще има Евроизбори и съответно преброяване на избирателите на всяка партия в парламента и извън него и тогава ще бъде ясна електоралната подкрепа. 

"Нищо не налага да се променя четиригодишният мандат. Няма причина да се правят нови избори, това са сътресения в държавата, в администрацията. Губи се време, а и реформите се забравят", каза Сабанов. 

В "Денят ON AIR" бе засегната и темата с оставката на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. 

"Всеки подава оставка за всяко нещо. Росица - тя си е подала оставката, после се чувства обидена, че са й я приели. Но едва ли лично тя е поръчала билета. Нито пък е знаела, когато е летяла колко струва той", коментира Александър Сабанов. 

Все пак, депутатът се съгласи, че не е уместно от държавната администрация да се харчат такива пари на фона на нуждаещи се, протестиращи хора. 

Александър Сабанов добави, че социалното напрежение може да се разсее само с диалог, като се вземат решения, около които всички са обединени, като припомни търканията между някои от протестиращите майки с увреждания.