fallback

Шопов: Не сме се научили на парламентаризъм

Депутатът от "Обединени патриоти" обяви, че по правило във властта се инкасират негативи

02.05.2018 | 20:43 Автор: Ивайло Николов

Народният представител от "Обединени патриоти" Павел Шопов обяви, че това, което се случи днес по време на дебатите за оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов, е недостойно и крайно неприятно. По думите му близо 30 години от демократичните промени в България не сме се научили на парламентаризъм. 

Днес БСП поиска оставката на Емил Христов, защото заместник-председателят на парламента не допусна хора с увреждания в сградата на Народното събрание, за да присъстват на уговорената си среща с представители на БСП. Според Павел Шопов политиците у нас не са се научили да защитават институциите, а само се търси повод за атака.

"Това е тъжното. Поводът бяха нуждите на хората, но само поводът", каза в студиото на "Денят ON AIR" народният представител от "Обединени патриоти". Шопов заяви също, че нито едно правителство от 30 години до сега, не е правило за една година управление толкова много в социално отношение.

Той припомни, че "Атака" и останалите патриотични формации са влезли в управляващата коалиция, за да има стабилност и да свършат полезни неща за гражданите.

"Когато си във властта по правило инкасираш негативи, така е било винаги", заяви Павел Шопов пред Bulgaria ON AIR. По думите му обаче една година след началото на това правителство нагласите в обществото не сочат в подобна посока за ГЕРБ или "Обединени патриоти". 

Той подчерта също, че премиерът Бойко Борисов все повече се вслушва в техните съвети, а България трябва да спре да бъде зависима от Брюксел, защото сега не може да води социална политика в полза на своите граждани. Павел Шопов очерта и каква трябва да бъде страната ни според него.

"България трябва да бъде консервативна държава, държава на православните ценности, на българите в бизнеса и икономиката, България трябва да има политика в защита на своя национален интерес", заяви народният представител в ефира на "Денят ON AIR".

Вижте видеото с целия разговор!

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback