Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

HelpBook.info свързва хората с институциите. Очакваме вашите сигнали!

Новата безплатна уеб платформа на Investor Media Group предоставя възможност и място за публична комуникация

09.03.2018 | 20:17 Редактор: Василена Василева
HelpBook.info свързва хората с институциите. Очакваме вашите сигнали!

Investor Media Group стартира нова безплатна уеб платформа за граждански сигнали - HelpBook.info, която предоставя възможност и място за публична комуникация между гражданите и институциите в България. 

Целта на платформата е да улесни подаването на сигнали от страна на хората от цялата страна и да даде прозрачност и публичност на работата на българските институции по разрешаването на сигнализираните проблеми. 

"Платформата е едно прекрасно място, което свързва хората, проблемите, които ги вълнуват и не намират тяхното решение, с институциите. Идеята се зароди преди няколко години. Проектът е факт и работи вече повече от месец" посочи пред Bulgaria ON AIR главният редактор на Dnes.bg Златко Желев.

Той сподели още, че постъпилите сигнали са стотици, най-често свързани с пътната инфраструктура. И подчерта, че проектът не е предназначен само за столичани, а за хора от цяла България.

За удобство на потребителите, процесът за подаване на сигнал е максимално опростен. Всички изпратени сигнали, както и отговорите на институциите, са публични и могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

А платформата HelpBook.info очаква да бъде информирана от институциите за техните решения по изпратените сигнали. Гласност на гражданските сигнали ще дава и водещият новинарски сайт Dnes.bg и национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Уеб платформата HelpBook.info, част от Investor Media Group, е реализирана с помощта на финансиране от фонда за иновации в дигиталните медии на Google. До момента онлайн плаформата предлага възможност за изпращане на сигнал до двадесет и четири държавни институции, както и до голям брой общински институции, като за тях трябва първо да бъде посочено населено място. 

Предстои да бъдат добавени още институции на местно и национално ниво, до които потребителите ще могат да сигнализират директно чрез онлайн услугата HelpBook.info.