Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

ДПС се превърнал в универсалното зло при всеки проблем

Премиерът трябва да дойде в Народното събрание и да даде обяснение за сделката за ЧЕЗ, твърди Джейхан Ибрямов

01.03.2018 | 20:33 Редактор: Велислав Филипов
ДПС се превърнал в универсалното зло при всеки проблем

При всеки проблем в държавата се посочва като универсално зло ДПС и едно лице. Сделката за продажбата на ЧЕЗ е поредното доказателство. Премиерът Бойко Борисов трябва да дойде в Народното събрание и да даде ясно обяснение за създалата се ситуация, когато и той си я изясни. Това каза народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него министър-председателят е бил подведен от цялата ситуация, създадена около продажбата на ЧЕЗ.

"Определено има непълноти и неясности около сделката. Чуха се най-различни противоречиви мнения - както от чешкия, така и от българския премиер. Тези мнения създават напрежение. Факт е, че проблем има и той трябва да бъде разрешен от управлението", категоричен е народният представител от ДПС.

По думите му нещата, случващи се в момента, създават една истерия в българското общество и само управляващите могат да се намесят, за да спадне напрежението.

"Властта започва да се демонтира и самосваля. Губещи са само българската държава и българското общество. Дали ДПС ще бъде във властта не е важно - важното е да има консенсус по важните за страната въпроси", отбеляза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Ибрямов уточни, че парламентарната група на ДПС се събира всяка седмица, за да обсъди наболели въпроси, а към тези срещи винаги се генерира свръхочакване.