fallback

Анализатор за годината на Тръмп: Успехи, реформи с ефект, уникален обрат!

Проф. Александър Томов е убеден, че американският президент ще спомогне за създаването система за международна търговия

05.02.2018 | 20:40 Автор: Жанета Нейкова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи равносметка в речта си пред Конгреса "За състоянието на съюза". Политикът и анализатор проф. Александър Томов отчита като успешна изминалата една година на държавния глава.

"Три неща в последната реч на Тръмп пред Конгреса правят впечатление: Първо, големите успехи на американския президент са реформите в някои сфери, които дадоха сериозен ефект. Второ - в момента наблюдаваме нещо, което не бяхме виждали от години", обясни Томов в студиото на "Денят ON AIR".

И обясни, че преди Доналд Тръмп да дойде на власт е имало "бягство на американски компании". Централна и Северна Америка са загубили над 52 хил предприятия, допълни той.

"Сега имаме обрат! Тръмп обяви 250 млрд. долара инвестиция в сферата на бизнеса, което е уникално", смята политикът.

Като друг позитив в речта на американския президент, проф. Томов посочи и обръщението му към демократите, с което им казва "да си подадем ръка в името на една нова Америка".

Анализаторът е уверен, че Доналд Тръмп ще направи следващата крачка за създаването на нова система за международна търговия.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и спорния документ, публикуван преди няколко дни от представителите на американския Конгрес, който критикува методите на работа на ФБР.

Той е изготвен от председателя на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, републиканеца Девин Нунес, а демократите са били против текста. 

Проф. Александър Томов определи случката като "взрив".

"Очевидно става дума за незаконно нещо. Много хора се опитват да обяснят,  че тази записка цели да тушира подозренията на руска връзка по време на изборите. Тръмп и обкръжението ми казват, че това няма нищо общо и, че цялата кампания срещу него е следствие на една незаконна, нечестна предизборна борба ", категоричен е анализаторът.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback