Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Комунизмът в училище е в името на фактите, твърдят от ГЕРБ

До края на февруари първите 3 проекти за модернизация на армията трябва да влязат в НС, изтъкна Христо Гаджев

01.02.2018 | 19:54 Редактор: Иван Берберов
Комунизмът в училище е в името на фактите, твърдят от ГЕРБ

Днес почитаме хилядите избити и осъдени от комунистическия режим в България. Народните представители успяха да се скарат и за това, а в парламента дори имаше разногласия относно възпоменателната минута на мълчание. 

"На днешния ден са първите присъди на Народния съд. Хиляди са убити и осъдени. Подобни процеси се провеждат навсякъде в Европа. Но заедно всички осъдени са само частица от това, което се е случило у нас. Дори съветските представители са се уплашили. Всичко това трябва да се учи в училище", подчерта депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. 

По негови думи искането на ГЕРБ предишният режим да влезе в учебната програма е с претекст да се покажат фактите. Явно това на колегите от БСП не им е изгодно, а някои от тях дори са горди с тези зверства, допълни гостът. 

"Не съм чул човек от БСП да е поискал прошка за всички тези зверства. Атентатът в църквата "Света Неделя" също е част от историята на тази партия. Страхът в обществото, общото подслушване и доносите са се отразили на психиката на народа. Раните от тези действия все още не са зараснали", категоричен бе той в студиото на "Денят ON AIR".

Акцентът на разговора се измести към темата за отбраната. "Първите три приоритетни проекти за модернизацията на армията са свързани с пехотата, флота и изтребителите. До края на февруари те трябва да бъдат под вниманието на Народното събрание където да се гласуват. Всяка сделка за над 100 млн. лв. трябва да бъде одобрена от парламента", обясни Гаджев пред Bulgaria ON AIR.