fallback

Психолог: Вотът на недоверие нито направи ГЕРБ по-слаби, нито БСП по-силни

Темата за Истанбулската конвенция изяло измести фокуса, категорични бяха Страхил Делийски и Петър Чолаков пред Bulgaria ON AIR

29.01.2018 | 20:02 Автор: Василена Василева

След вота на недоверие нито ГЕРБ станаха по-слаби, нито БСП станаха по-силни. И ако това беше целта, социалистите не успяха да я постигнат, посочи в студиото на "Денят ON AIR" психологът Страхил Делийски.

"Темата за Истанбулската конвенция го измести на заден план и въпреки публичните заявки, че дебатът всъщност е за хората, както лидерът на червените Корнелия Нинова твърдеше, на практика той просто не се случи. Много преди внасянето на вота на недоверие ГЕРБ бяха категорични, че ще се защитават, но и че също така ще извадят "на светло" информация и обвинения за ролята на социалистическата партия по отношение на корупцията", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR политологът Петър Чолаков подкрепи тези думи и отбеляза, че едва ли някой друг в България освен експертите и журналистите са обърнали внимание на темата за вота на недоверие.

"ГЕРБ от своя страна получиха шест месеца, съобразно изискванията на Конституцията, в които нов такъв няма да може да се иска. Това ще бъде период на относително спокойствие, което обаче не означава, че опозицията няма да атакува по други теми", отсече Чолаков.

По думите му дебатите около ратифицирането на Истанбулската конвенция са били доста изгодни за управляващите, които са използвали темата като примамка за БСП.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback