fallback

Глас от БСП: У нас никога не идва време за сериозни въпроси

Атанас Костадинов обяви, че той и ръководството на партията са удовлетворени от вота на недоверие

25.01.2018 | 19:59 Автор: Ивайло Николов

Това, че аритметиката показва, че един вот на недоверие няма да успее, не е основание той да не бъде осъществен. Това смята народният представител от БСП Атанас Костадинов. В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че ръководството на партията изпитва удовлетворение от това, което се случи.

"Като че ли никога не идва времето в България за поставянето на сериозните въпроси", каза Атанас Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му основният проблем при поставянето на въпроса за противодействието на корупцията е това, че от БСП не са съгласни корупционните практики да се превръщат в норма. Костадинов подчерта също, че всеки, който е управлявал в България през прехода има вина за състоянието на страната сега.

Народният представител от БСП коментира и спирането на ратификацията на Истанбулската конвенция от Народното събрание, като подчерта, че обществото се нуждае от повече яснота и широко съгласие по темата, каквото всъщност значи "конвенция".

"Отговорност трябва да поемат хората, които накараха българския премиер да обещае в изказване пред Европейския парламент, че ще приемем по най-бързия начин Истанбулската конвенция", настоя още Атанас Костадинов в ефира на "Денят ON AIR".

Депутатът от БСП, който е и бивш заместник министър по околната среда коментира и протестите за приетия план за управление на Национален парк "Пирин".

"В нито един план за управление няма инвестиционен проект, екологичното законодателство ще го процедира", заяви Костадинов пред Bulgaria ON AIR. По думите му всеки, който се бори да не се приеме плана или да се оттегли ни връща към противопоставяне в обществото на "зелени" и общини, местен бизнес и други интереси.

Вижте видеото с целия разговор!

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback