fallback

Геоенергетиката била филтърът на международните отношения

От 2006 г. насам тя непрекъснато преминава през политиката, твърди проф. Нина Дюлгерова

08.01.2018 | 20:33 Автор: Жанета Нейкова

Геоенергетиката е филтърът на международните отношения. Такова бе мнението в "Денят ON AIR" на специалистът по международни отношения и геоенергетика проф. Нина Дюлгерова.

Тя допълни, че в зависимост от това кой проект или дефиниция в енергиен план стои в основата на взаимоотношенията на двустранен или многостранен характер или страни, се оказва, че тя определя, пронизва и се явява своеобразен резултат от кулминацията на многомесечни или многогодишни отношения.

По думите ѝ геоенергетиката в своята си същност се е появила преди 10 години. Това бил много удачен момент, когато се коментирали енергийните диверсификации във всяка сфера на енергетиката, твърди проф. Дюлгерова.

"Енергетиката у нас от 2006 г. насам непрекъснато преминава през политиката. Винаги имаме политически решения за всяка диверсификация като проект, запазване или разширяване на някоя сфера", определи гостът на Bulgaria ON AIR.

Според експерта енергийната диверсификация автоматично се интегрира в процесите, които са с много висок политически характер и заряд.

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback